Magneziul este un mineral de care corpul tău are nevoie pt. a funcționa corect. Este implicat în sute de procese importante ale corpului, inclusiv cele care controlează funcționarea muschilor și a nervilor. Vă ajută să vă mențineți oasele puternice, inima sănătoasă și o glicemie normală.

Cât de mult ai nevoie?
O femeie adultă are nevoie de aproximativ 310-320 de miligrame de magneziu pe zi. Bărbații adulți au nevoie de 400 – 420 miligrame în funcție de vârstă.

Ai obținut destul?
De-a lungul timpului, nivelurile scăzute ale mineralelor pot favoriza apariția mai multor probleme de sănătate, inclusiv diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și migrenele. Vă puteți testa nivelul de magneziu din organism printr-un test de laborator simplu și rapid.

Surse de magneziu: Nucile și semințele, cerealele integrale, avocado, legumele cu frunze verzi (spanac varza…), produsele din soia, fasolea ș.a.

Puteți obține prea mult?
Dacă sunteți sănătoși, rinichii elimină cantitatea suplimentară de magneziu din alimente. Totuși, excesul poate provoca crampe sau greață.

Beneficii:
– Întărește oasele (Corpul tău utilizează magneziu pentru a construi celule osoase noi. cercetările sugerează că acesta poate, de asemenea, proteja împotriva pierderii osoase, a oaselor rupte și a osteoporozei)
– Combate inflamația
– Protejează inima (magneziul relaxează pereții vaselor de sânge și acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți tensiunea arterială)
– Previne migrenele
– Scade șansele de diabet (magneziul are un rol important în ceea ce priveşte sensibilitatea la insulină, reglarea glicemiei şi protecţia faţă de diabetul zaharat tip 2.)

Discutați cu medicul înainte de a lua un supliment de magneziu.

Sursă: WebMD, World Journal of Diabetes: “Magnesium and Type 2 Diabetes.”