PANEL DE ALERGENI ALIMENTARI

1400 lei (1260 lei cu reducerea de card Bioinvest)

Acest panel determină imunoglobulina G (IgG) specifică față de următorii antigeni alimentari:

Legume: Anghinare, Rucola, Avocado, Varză de bambus, Broccoli, Varză de Bruxelles, Varză, Caper, Morcov, Conopidă, Bulb de țelină, Țelină, Țelină de rădăcină, Sărmăluță, Chicorée, Varză chinezească, Arpagic, Castravete, Vinete, Endive, Fenicul, Usturoi, Varză verde, Hrean, Kiwano, Kohlrabi, Lăptișor de matcă, Praz, Frunze de urzică, Măsline, Ceapă, Pătrunjel, Pok-Choi, Cartof, Dovleac (Butternut), Dovleac (Hokkaido), Radicchio, Ridichi, Sfeclă roșie, Varză roșie, Romanesco, Șofran, Șalotă, Spanac, Cartof dulce, Tomată, Nap, Năut, Agriș, Sparanghel alb, Varză albă, Varză albă, Usturoi sălbatic, Dovlecei

Pește și fructe de mare: Abalone, Cod de Atlantic, Hering de Atlantic, Crenvurști de Atlantic, Crap, Caviar, Caviar, Cocos, Midie comună, Crab, Anghilă, Anșoa europeană, Sardină europeană, Plătică europeană, Plătică cu cap de găină, Eglefin, Merluciu, Homar, Macrou, Macrou, Rac, Rac nobil, Piticanie, Crevete nordic, Creveți nordici, Caracatiță, Scoică, Scoică de ras, Somon, Viezure, Sepia, Amestec de creveți, Calmar, Calmar, Pește spadă, Rază spinoasă, Păstrăv, Ton, Turbot, Scoică Venus

Fructe: Măr, caise, banane, mure, afine, cireșe, merișoare, afine, curmale, curmale de soc, smochine, smochine, coacăze, struguri, grepfrut, kiwi, lămâie, lime, litchi, mango, pepene galben, pepene galben, mure, nectarine, portocale, papaya, fructul pasiunii, piersici, pere, pere, physalis, ananas, prune, rodii, stafide, zmeură, coacăze roșii, căpșuni, mandarine, pepene verde.

Condimente: Anason, Busuioc, Foaie de dafin, Chimen, Cardamom, Ardei iute, Ardei iute (roșu), Scorțișoară, Cuișoare, Coriandru, Chimen, Curry, Mărar, Schinduf, Schinduf, Ghimbir, Boabe de ienupăr, Lămâie, Majoram, Mentă, Muștar, Nucșoară, Oregano, Paprika, Parsely, Piper (negru/alb/verde/roșu/galben), Rozmarin, Salvie, Tarhon, Cimbru, Curcuma, Vanilie, Vanilie

Cereale și semințe: Amarant, Orz, Hrișcă, Năut, Porumb, Durum, Einkorn, Emmer, Gluten, Semințe de cânepă, Lineseed, Lupineseed Malt (orz), Millet, Ovăz, Nuci de pin, Grâu polonez, Semințe de mac, Semințe de dovleac, Quinoa, Rapiță, Orez, Secară, Sesam, Spelt, Floarea-soarelui, Grâu, Tărâțe de grâu, Gliadină de grâu, Grâu de grâu, Grâu de grâu

Alimente noi: Lapte de migdale, Aloe, Aronia, Aronia, Baobab, Semințe de Chia, Chlorella, Rădăcină de păpădie, Ginkgo, Ginseng, Rădăcină de brusture mare, Guarana, Greier de casă, Rădăcină de Maca, Rădăcină de maca, Vierme de făină, Lăcustă migratoare, Nori, Ulei de șofran, Spirulină, Tapioca, Wakame, Rădăcină de Yacòn

Ouă și lapte: Ou de bivoliță, Lapte de bivoliță, Lapte de cămilă, Camembert, Brânză de vaci, Brânză de vaci, Ou de căprioară, Brânză de capră, Ou de oaie, Brânză de oaie, Ou de oaie, Ou de căprioară, Ou de căprioară, Ou de brânză, Gălbenuș de ou, Ou de gălbenuș de ou, Gouda, Mozzarella, Parmesan

Carne: Carne de vită, mistreț, pui, rață, capră, cal, miel, struț, porc, iepure, cerb, curcan, vițel, vânat, vânat

Nuci: Migdale, nuci de Brazilia, nuci de caju, nuci de cocos, lapte de cocos, alune, alune de cocos, nuci Kola, Macadamia, nuci de Pecan, fistic, castane, castane dulci, nuci de tigru, nuci de nucă, nuci de nucă.

Cafea și ceai: Mușețel, Cacao, Cafea, Hibiscus, Iasomie, Moringa, Mentă, Tee (negru), Tee (verde)

Leguminoase: Fasole verde, Linte, Fasole Mung, Mazăre, Arahide, Soia, Mazăre de zahăr, Tamarind, Fasole albă

Ciuperci comestibile: Boletus, Chanterelle, Enoki, Ciupercă de corn, Ciupercă de stridii, Ciupercă de stridii, Ciupercă albă

Altele: Agar agar, Aspergillus niger, Drojdie de panificație, Drojdie de bere, Floarea de soc, Miere, Hamei, M-Transglutaminaza (clei de carne), Zahăr de trestie, Determinanți de carbohidrați cu reactivitate încrucișată.

O intoleranță alimentară inseamnă incapacitatea organismului de a digera corect un aliment. Intoleranțele pot apărea din mai multe motive, cele mai frecvente două fiind:
– Organismului îi lipsesc enzimele digestive necesare pentru anumite alimente și, prin urmare, nu le poate digera în mod corespunzător sau nu poate absorbi în mod eficient substanțele nutritive din acestea.
– Ca rezultat al unei sensibilități la un anumit aliment. O sensibilitate poate apărea din cauza supraconsumului sau supraexpunerii organismului la un anumit aliment.

Simptomele unei intoleranțe alimentare sunt:
– dureri de burtă, balonare, eczeme si iritații.
O intoleranță alimentară mediată de IgG poate fi declanșată de orice aliment. Simptomele asociate pot apărea oriunde în organism – dar adesea cu o întârziere (2 – 72 de ore) și variază de la afecțiuni gastrointestinale la dureri articulare și migrene. Prin urmare, alimentul consumat nu este, de obicei, asociat direct cu reacția și o intoleranță rămâne adesea nedetectată.
Alimentele care declanșează simptomele pot fi identificate prin detectarea anticorpilor IgG specifici alimentelor în serul uman. O schimbare a dietei și evitarea alimentelor corespunzătoare poate ameliora simptomele.
Înainte de a începe o dietă bazată pe rezultatele acestui test, este important să discutați rezultatele cu un medic specialist sau cu un dietetician.

LOCAȚII BIOINVEST

Sediul Central

Str. Roman Ciorogariu nr. 62
Oradea, Județ Bihor
Tel. 0259 412 295
Fax: 0259 464 553
Email: office@bioinvestmedicalcenter.ro

ORAR:
L-V: 07.00-19.30,
S: 08.00-12.00

Centrul de recoltare Nufărul

Adresa:
Str. Ialomiței nr. 1
(vis-a-vis de bisericută)
Tel: 0359 179 910

ORAR:
L-V: 07:00-15:00

Centrul de recoltare Rogerius

Adresa:
Str. Transilvaniei nr. 20
(Parcul Magnolia, lângă Cireșica)
Tel: 0770 191 632

ORAR:
L-V: 07:30-14:00

Policlinica Salonta

Adresa:
Str. 1 Decembrie nr. 6
Salonta, Județ Bihor
Tel. 0259 374 007

ORAR:
L-V: 07.00-15.00

Centrul de recoltare Aleșd

Adresa:
Str. Plopilor nr. 2
Aleșd, Județ Bihor

ORAR:
L-V: 07.00-12.00

Centrul de recoltare Marghita

Adresa:
Str. P-ța Independenței nr. 2
(vis-a-vis de Policlinică)
Marghita, Județ Bihor
Tel: 0771 016 229
ORAR:
L-V: 07.30-15.30