Panel intoleranțe alimentare FOX IgG (286 antigeni alimentari)
1610 lei (1449 lei cu reducerea de card Bioinvest)
Acest panel determină imunoglobulina G (IgG) specifică față de următorii antigeni alimentari:
LAPTE & OUĂ: Lapte de bivoliță, Lapte batut, Lapte de cămilă, Camembert, Brânză de vaci(Cottage), Lapte de vacă, Albuș de ou, Gălbenuș de ou, Emmental, Brânză de capră, Lapte de capră, Gouda, Mozzarella, Parmezan, Ou de prepeliță, Brânză de oaie, Lapte de oaie
CARNE: Carne de vită, mistreț, pui, rață, capră, cal, miel, struț, porc, iepure, cerb, curcan, vițel, carne de căprioară
PEȘTE & FRUCTE DE MARE: Abalone scoica (Urechea marii), Cod Atlantic, Hering, Atlantic, Biban rosu Atlantic, Crap, Icre de sturion Caviar, Scoica cocos Cockle, Midii comune, Crab, Anghila (Tipar), Hamsie europeană, Sardina europeana, Cambulă europeana, Dorada, Peste Eglefin, Merluciu, Homar, Macrou,Monkfish ,Raci nobili , Știucă nordică, Creveți nordici, Caracatiță, Stridii, Scoica coji de brici, Somon, Scoici Scallop, Sepia, Mix de creveți, Limba de mare, Calamar, Pește-spadă, Peste Thornback Ray(Vuple de mare), Păstrăv, Ton, Calcan, Scoici Venus
CEREALE & SEMINTE: Amarant (Stir), Orz, Hrișcă, Porumb,Grau dur, Alac-Einkorn( Triticum monococcum), Emmer-grau cojit (Triticum dicoccoides), Cânepă, In, Lupin, Malț (orz), Mei, Ovăz, Nuci de pin, Grâu polonez, Mac, Dovleac, Quinoa, Rapiță, Orez, Secară, Susan ,Grau spelta, Floarea soarelui, Grau, Gluten, Tarate de grau, Iarba de grau
NUCI/ALUNE: Migdale, nucă braziliană, caju, nucă de cocos, lapte de cocos, alune, nucă de cola, macadamia, nuci pecan, fistic, castane dulci, alune de pamant (Ciufă), nuci
LEGUMINOASE: Naut, fasole verde, linte, fasole mung, arahide, mazare, soia, mazare dulce, tamarind (curmale indiene), fasole alba
FRUCTE: Măr, Caise, Banană, Mure, Afine, Cireșe, Merisoare, Curmale, Soc boabe, Smochine, Agrișe, Struguri, Grapefruit, Kiwi, Lămâie, Lime (Lamaie verde), Lychee, Mango, Pepene galben, Dude, Nectarină, Portocală, Papaya, Fructul pasiunii, Piersici , Para, Physalis, Ananas, Prune, Rodie, Stafide, Zmeura, Coacaze rosii, Capsuni, Mandarina, Pepene verde
LEGUME: Anghinare, Rucola, Avocado, Muguri de bambus, Broccoli, Varză de Bruxelles, Varză, Capere, Morcov, Conopidă, Bulb de țelină, Tulpina de țelină,Sfecla frunze Chard, Cicoare, Varză chinezească, Arpagic, Castraveți, Vinete, Andive, Fenel (bulb), Usturoi, Varză verde (creata), Hrean, Kiwano (Caastravete african), Gulie (Kohlrabi), Salată Fetica (Valerianella locusta), Praz, Frunze de urzică, Măsline, Ceapă, Păstârnac, Pok-Choi- Varza chinezeasca, Cartofi, Dovleac de iarna Squash, Dovleac rosu de iarna Hokkaido, Cicoare rosie, Ridiche, Sfeclă roșie, Varză roșie, Brocoli Romanesco, Varza creata Savoy, Ceapa Shallot , Spanac, Cartofi dulci, Roșii, Nap, Nasturel, Sparanghel alb, Varză albă de capatana,Leurda( Usturoi sălbatic), Dovlecel de vara
CONDIMENTE: Anason, busuioc, frunze de dafin, chimen, cardamom, piper rosu cayenne, chili (rosu), scortisoara, cuisoare, coriandru, chimen, curry, marar, schinduf, ghimbir, boabe de ienupar,iarba lamaioasa, maghiran, menta, mustar, nucsoara, oregano, Boia de ardei, pătrunjel, piper (negru/alb/verde/roșu/galben),rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, turmeric, vanilie
CIUPERCI COMESTIBILE: Hrib cenusiu,Ciuperci Chanterelle,Ciuperci de iarna(Enoki),Păstrăvul scailor(ciupercă regală),Pastrav de fag(ciuperca stridie),Ciuperca Albă
CATEGORIE ALIMENTE NOI: Lapte de migdale, Aloe, Aronia(Scorus negru), Baobab, Seminte de chia,Alga Chlorella, Rădăcina de păpădie,Extract Ginkgo,Extract Ginseng, Rădăcină de brusture mare, Guarana, Greier de casă, Rădăcină de Maca, Vierme de făină, Lăcustă migratoare,Alge Nori, Ulei de șofranel, Spirulina,Amidon Tapioca,Alge Wakame, Yacón rădăcină
CAFEA & CEAI: Mușețel, cacao, cafea, hibiscus, iasomie, moringa, mentă, ceai negru, ceai verde
ALTELE: Agar Agar,Mucegai Aspergillus negru, drojdie de panificatie, drojdie de bere, Trestie de zahăr, floare de soc negru, miere, hamei, lipici de carne M-transglutaminază
O intoleranță alimentară inseamnă incapacitatea organismului de a digera corect un aliment. Intoleranțele pot apărea din mai multe motive, cele mai frecvente două fiind:
– Organismului îi lipsesc enzimele digestive necesare pentru anumite alimente și, prin urmare, nu le poate digera în mod corespunzător sau nu poate absorbi în mod eficient substanțele nutritive din acestea.
– Ca rezultat al unei sensibilități la un anumit aliment. O sensibilitate poate apărea din cauza supraconsumului sau supraexpunerii organismului la un anumit aliment.
Simptomele unei intoleranțe alimentare sunt:
– dureri de burtă, balonare, eczeme si iritații.
O intoleranță alimentară mediată de IgG poate fi declanșată de orice aliment. Simptomele asociate pot apărea oriunde în organism – dar adesea cu o întârziere (2 – 72 de ore) și variază de la afecțiuni gastrointestinale la dureri articulare și migrene. Prin urmare, alimentul consumat nu este, de obicei, asociat direct cu reacția și o intoleranță rămâne adesea nedetectată.
Alimentele care declanșează simptomele pot fi identificate prin detectarea anticorpilor IgG specifici alimentelor în serul uman. O schimbare a dietei și evitarea alimentelor corespunzătoare poate ameliora simptomele.
Înainte de a începe o dietă bazată pe rezultatele acestui test, este important să discutați rezultatele cu un medic specialist sau cu un dietetician.