Infiltrațiile cu PRP (plasmă îmbogățită cu trombocite) sunt utilizate în tratamentul unor leziuni ale articulațiilor, tendoanelor, ligamentelor și muschilor, precum și în alte domenii (medicină estetică, stomatologie/implantologie).
În cadrul Centrului Medical Bioinvest pacienții cu afecțiuni reumatice degenerative sau posttraumatice pot beneficia acum de o formă inovativă de tratament.
Principalele avantaje ale tratamentului PRP sunt următoarele:
- Inițierea de mecanisme proprii de vindecare
- regenerarea țesuturilor afectate (musculare, ligamentare, tendinoase, osoase și a cartilajului articular)
- reducerea timpului de recuperare
- reducerea durerii, comparativ cu metodele clasice de tratament
- reducerea necesarului de medicamente antiinflamatoare sau a infiltrațiilor cu steroizi
- întârzierea progresiei bolii către un stadiu ce impune o intervenție chirugicală
Practic PRP stimulează și amplifică procesul de vindecare. Acesta se datorează cantității foarte mari de factori de creștere conținuți în trombocite (PDGF, VEGF, TGF – B, FGF, IGF) și recrutării locale a unor celule reparatorii.
Procedura constă în recoltarea unei mici cantități de sânge într-un dispozitiv special, centrifugarea acestuia, prelevarea componentei plasmatice bogate în trombocite și factori de creștere și injectarea la nivelul zonei afectate.
O ședință de tratament PRP se efectuează în aproximativ 30 de minute. Intervenția nu este dureroasă și nu necesită restricții sau măsuri speciale.
Hidratarea adecvată și oprirea tratamentului antiinflamator în zilele premergătoare efectuării procedurii sunt totuși indicate.
După infiltrația cu PRP, în cazul apariției de durere locală (care de regulă este moderată și de scurtă durată) nu se indică utilizarea antiinflamatoarelor nesteroidiene ci se prescrie un antialgic, care poate fi folosit la nevoie.
De regulă sunt necesare minimum 2 infiltrații pentru rezultate favorabile și susținute.
Tratamentul PRP este aplicabil într-o gamă largă de afecțiuni, tratamentul fiind foarte eficient mai ales în următoarele:
- artroza de genunchi (gonartroza), artroze de gleznă, umăr etc.;
- tendinite – achiliană, patelară, fasciită plantară
- epicondilita laterală și medială a cotului,
- periartrita de umăr și de șold
- entorse, rupturi musculare, rupturi de ligamente și meniscuri (adesea post operator)
Pentru programări vă rugăm sunați la: 0259 412 295.