Ești deshidratat?

Deshidratarea este momentul în care pierdeți mai multă apă decât cea pe care o ingerați. Acest lucru face ca corpul dumneavoastră să aibă dificultăți în unele sarcini esențiale, cum ar fi menținerea temperaturii corporale stabile și eliminarea deșeurilor. Pierdeți apă în sudoare, lacrimi și de fiecare dată când vă duceți duceți la baie. Chiar și respirația scoate puțin din tine.
Mai mult de jumătate din greutatea corporală provine din apă. Deci, dacă nivelurile dvs. nu sunt optime, acestea vă pot afecta într-un număr surprinzător de moduri. Deshidratarea ușoară vă poate face să vă simțiți obosiți, să aveți dureri de cap și să vă afectateze starea de spirit și concentrarea.
Puteți pierde peste 4 litri de apă pe zi dacă aveți diaree și vomitați. Bebelușii și copiii sunt mult mai probabil decât adulții să se deshidrateze. Adulții mai în vârstă trebuie să fie mai atenți pentru că simțul setei devine mai fad odată cu vârsta. Bolile renale și unele condiții de sănătate pot favoriza deshidratarea. Femeile gravide sau care alăptează trebuie să bea mai multe lichide decât de obicei.

Simptomele deshidratării:

– la copiii mici: – fiți atenți la limba uscată, lipsa de lacrimi atunci când plânge, fără scutece ude timp de 3 ore și mai multă agitație decât în mod obișnuit.
– la copiii mai în vârstă și adulți: sete, iar gura se simte uscată sau lipicioasă. Nu urinați foarte des (mai puțin de 4 ori pe zi). Când mergeți, s-ar putea să urinați puțin, având o culoare mai închisă și un miros puternic

Ar trebui să beau 2 l de apă pe zi?

Această regulă veche nu are nicio știință în spatele ei. Dar este bună ca un ghid de bază. Cantitate de apă depinde de cât de activ sunteți, de locul în care trăiți și de starea generală a sănătății. Dacă nu sunteți sigur că beți suficient, verificați culoarea urinii. Clar sau galben pal înseamnă că sunteți în regulă.

Am nevoie de o băutură sportivă?

Aproape niciodată. Aceste amestecuri de apă, săruri și zaharuri sunt făcute pentru sportivi de nivel înalt, cum ar fi alergătorii de maraton. Cei mai mulți dintre noi nu au nevoie de mai mult decât apă în timpul exercițiilor fizice. Va trebui să lucrați mai mult pentru a arde caloriile extra din băuturile sport.
Când observați simptome de deshidratare severă, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Semnele includ: diareea pentru mai mult de 24 de ore, senzație de amețeală, confuzie sau leșin.

Sursa: WebMD